O nama


Firma PRUNUS d.o.o. Sarajevo osnovana je 1996. godine. Zapošljavamo 35 visoko stručnih radnika: 3 diplomirana inžinjera mašinstva, 6 tehničara, 8 VKV montera, 10 KV montera, 4 montera i 3 radnika. Tokom razvoja otvorili smo proizvodni pogon površine 700m2 i novu upravnu zgradu. Posjedujemo komplet mašina za savremenu proizvodnju i obradu lima i čelika uključujući i plazmu.

Glavna aktivnost firme je izrada i ugradnja termotehničkih instalacija iz područja klimatizacije, ventilacije, vazdušnog grijanja, kao i izvođenje radova građevinske limarije i bravarije. U okviru djelatnosti pružamo i usluge održavanja sistema na već izgrađenim objektima.  

Uz 15 godišnje iskustvo, znanje i zalaganje postali smo pouzdan i stručan partner projektantima, izvođačima radova kao i investitorima.  Sve to, uz kontinuirano praćenje evropskih standarda i normativa u ovoj oblasti, postizanje odgovarajućeg tehničkog kvaliteta i unapređenja proizvodnje. Cilj nam je djelovati na području cijele države BiH i biti jedna od vodećih firmi u realizaciji termotehničkih instalacija na objektima različite namjene.